Skapa egen kontoplan för din huvudman

När du installerat Godman redovisning finns det en fördefinerad kontoplan med det fantasilösa namnet kontoplan standard. Denna kontoplan är ganska komplett och bra att utgå ifrån när du vill skapa unika kontoplaner för varje huvudman.

Varför skall varje huvudman ha en egen kontoplan?

Varje huvudman är unik och behovet finns för olika typer av inkomst och kostnadsslag. För att förenkla hanteringen så kan du skräddarsy kontoplanen så den endast innehåller de postnamn du behöver använda för den valda huvudmannen. Här nedan kommer en kort guide som visar hur man gör i Godman Redovisning.

Läs mer ...

Ändra och tabort postnamn i en kontoplan

I Godman Redovisning kan varje huvudman ha sin egna, skräddarsydda kontoplan. Detta för att du enklare skall kunna anpassa behovet av olika inkomst och utgiftsbenämningar. Det finns även färdiga kontoplaner att ladda ner.

Vad är en kontoplan?

En kontoplan innehåller alla de inkomst och kostnadsbenämningar du använder dig av när du bokför. För bokföring inom företagsvärlden finns något som heter BAS kontoplanen. BAS innehåller en massa olika kontobenämningar och det finns olika varianter beroende på branch. I Godman Redovisning har vi skippat det krångliga med kontoklasser, kontogrupper och annat  förvirrande. Vi kallar det bara kort och gott för kontoplan och inkomstposter och utgiftsposter. Guiden nedan visar hur du ändrar i en kontoplan.

En film finns även nederst på denna sida.

Läs mer ...
Prenumerera på denna RSS-feed