Installation av Godman redovisning

Installation nerladdningsbar fil

Installation MAC

Installationen av Godman Redovisning görs via ett fristående installationsprogram. Installationen sker lokalt på din dator.

Se en film som visar hur man installerar programmet

Installation via nerladdningsfil från hemsidan

Du laddar ner programmet via hemsidan (ca 20mb stor fil). Du klickar på demo och sedan knappen ladda ner. Om du köpt programmet finns även länk till nerladdning av programmet i din orderbekräftelse.

ladda ner godman redovisning

Nerladdning Internet Explorer

När du klickar på nerladdningslänken kommer följande ruta upp

laddaner ie godman

Klicka på Kör eller Spara

Nerladdning Google Chrome

När du klickat på programlänken startas en nerladdning av filen. Du ser nerladdningsstatusen nere i vänster hörnet. När filen laddats ner dubbelklickar du på den och installationen börjar.

nerladdat chrome godman

Starta programinstallationen

Säkerhetsvarningar

Det kan vara så att dit antivirusprogram säger ifrån. Då måste du aktivt godkänna installationsprogrammet. Läs mer på Telia säker surf eller McAfee - säkerhetsvarning

Först kommer en säkerhetsvarning upp. Klicka på Kör >

uac godman2019

Installationsprogrammets första fönster kommer upp. Klicka på Nästa >

installation steg 1 godman redovisning

Om din dator inte har NET Framwork 4.7.2 (Windows komponent från Microsoft) installerat kommer det först att installeras automatiskt. Sedan klickar du på Nästa >

installation steg 2 godman redovisning

 Välj om du vill installera genvägar till programmet. Klicka på Nästa >

installation steg 3 godman redovisning

Licensavtal. Läs igenom och klicka på godtar villkoren, sedan på Installera >

installation steg 4 godman redovisning

Programmet installeras, det kan ta några minuter. När det sedan är klart dyker detta fönster upp.

installation steg 5 godman redovisning

Start av programmet 

Klicka på Klart för att starta programmet. Först kommer ett fönster upp där du anger licensinformation. Har du ingen så klicka på 30 dagar prova på.

licensfonster godman2019

Ett välkomstfönster kommer upp

valkommen 1 godman2019

Läs igenom texten och klicka på NÄSTA.

UPPGRADERING: Finns det en tidigare installation av programmet på din dator får du nu möjligheten att föra över all information till det nya programmet. Klicka på Ja om du vill det.

valkommen 2 godman2019

Importen av data från tidigare program startar.......

valkommen 3 godman2019

Meddelande kommer upp när det är klart.

valkommen 4 godman2019

Klicka på OK och sedan FORTSÄTT

valkommen 5 godman2019

Nu är allt färdigt för att komma igång med programmet. Klicka på kanppen STARTA GODMAN REDOVISNING

valkommen 6 godman2019

Installation MAC

Godman Redovisning är skapat för Windows. För att du ska kunna installera Godman Redovisning ifall du har en Mac-dator krävs det att du använder något program som möjliggör för dig att använda Windowsprogram.

Det finns flera olika alternativ för att göra det här, samtliga kräver att du har en egen Windows-licens.

1. Det enklaste sättet är att använda Apples inbyggda stöd. Det kallas för Boot Camp och det låter dig installera Windows på din Mac-dator. Nackdelen är att varje gång du vill köra ett Windowsprogram måste du starta om datorn och för att starta Windows. Apple förklarar hur du installerar Windows med hjälp av Boot Camp och berättar mer om programmet på sin hemsida: https://www.apple.com/se/support/bootcamp/

2. För att undvika starta om datorn varje gång du vill köra ett Windowsprogram kan du använda en Windowsemulator. Emulatorn låter dig installera Windows på din Mac-dator. När det väl är installerat ser det ut som andra program du har på datorn, men när du startar det så öppnar du upp ett helt operativsystem. När du väl öppnat emulatorn kan du starta Godman Redovisning. Det här alternativet tar lite längre tid att sätta i ordning första gången, men o andra sidan så är det smidigare sedan!

De vanligaste emulatorerna är VMware FusionParallels Desktop och VirtualBox. Alla tre fungerar bra ihop med Godman Redovisning. VMware Fusion och Parallels Desktop är betallösningar med bra installationsbeskrivningar på respektive företags hemsida. VirtualBox är en öppen mjukvara som är fritt tillgänglig för alla.